۳۰ دی ۱۳۸۴، ۱۳:۲۶

در ششمين نشست كرسي آزاد انديشي عنوان شد :

توليد علم بدون ايجاد فكر و انديشه ما را آسيب پذير مي كند

توليد علم بدون ايجاد فكر و انديشه ما را آسيب پذير مي كند

ششمين نشست از سلسله كرسي هاي آزاد انديشي و نظريه پردازي با موضوع "عرفان و نياز به معنويت در جامعه امروز"، با حضور دكتر "يثربي" و حجت الاسلام "مهندسي" توسط دفتر جنيش نرم افزاري در سالن همايش هاي پژوهشكده علوم و فرهنگ اسلامي برگزار شد.

به گزارش گروه دين و انديشه " مهر"، دكتر "سيد يحيي يثربي" عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي در اين نشست گفت : عده اي در جامعه ما تصور مي كنند اگر به دنبال عرفان و احساس برويم جامعه سكولار مي شود.

وي تصريح كرد: نبايد عرفان را در مقابل دين قرار بدهيم زيرا آنچه از عرفان مي خواهيم، در دين اسلام وجود دارد ولي اسلام رياضت خنثي از ما نمي خواهد، اسلام پاسخگوي دنيا و معنويت انسان است و اگر آن را به درستي بشناسيم، به همه چيز خواهيم رسيد.

اين استاد دانشگاه با اشاره به اينكه عرفان با اصالت انسان سازگار نيست و سرانجام آن نامعلوم است، افزود: در جامعه ما عده اي عرفان را باور دارند، عده اي آن را براي حمايت از نظام لازم مي دانند و عده اي هم با اهداف سياسي در پي آن هستند و هيچكدام شناخت درستي از عرفان ندارند.

وي اظهار داشت : معنويت متكي بر اصول عقلاني (يعني اسلام) اساس كارهاست و اسلام تنها ديني است كه داراي متن وحياني بوده است و بر اصالت انسان، عقل و انديشه او تاكيد دارد.

در دومين روز اين نشست نيز حجت الاسلام "محمد مهدي مهندسي" طرح مباحث علمي در جامعه را ضروري دانست و با بيان اينكه در مراحل ابتدايي قرار داريم، گفت: با اين وجود چشم انداز روشني فراروي ما قرار دارد و در فضاي كنوني به توليد فكر و انديشه نياز داريم، زيرا اگر علم توليد شود، ولي توليد فكر و انديشه نباشد، به شدت ضربه پذير خواهيم بود.

اين استاد حوزه و دانشگاه افزود: آدمي دريافته است كه هرجا معنويت به نحو صحيحي وجود داشته، آثار مطلوب آن يعني امنيت، تعالي، رشد و ترقي متناسب با شان آدمي نيز وجود داشته است.

وي گفت: بشريت هيچ گاه خود را بي نياز از معنويت نمي داند و قرآن نيز با تاكيد بر آن، عواقب امور را براي مومنان و متقيان بيان مي دارد.

"مهندسي" با تاكيد بر ساماندهي و انسجام نيروهاي فرهنگي كشور به سمت اسلام و نيازها ياد آور شد: بخش عظيمي از هجمه دشمن به دليل نبودن هماهنگي و نهادينه نشدن ارزش ها در جامعه است.

کد خبر 279577

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha